Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
15.04.2014  

Predstavitev slovenskega turističnega potenciala v Pekingu in Šanghaju

V Pekingu sta v začetku aprila letos potekali dve promocijski prireditvi, ki sta predstavili slovenski turistični potencial. Veleposlaništvo je v sodelovanju s slovenskimi turističnimi organizacijami in agencijami organiziralo nastop na razstavah in sprejem.

Od 1. do 3. aprila 2014 je potekala mednarodna razstava zdravilišč in zdraviliške opreme POOLSPA 2014, ki se jo je udeležilo Združenje slovenskih naravnih zdravilišč. Poleg stojnice je direktor združenja Iztok Altbauer pripravil zelo odmevno prezentacijo ponudbe in potencialnih projektov sodelovanja. Zanimanje kitajskih partnerjev je bilo precejšnje. Poleg obiska slovenskih naravnih zdravilišč je kitajske partnerje zanimalo tudi sodelovanje na področju prenosa znanja in tehnologije izgradnje in upravljanja z zdravilišči.

8. aprila 2014 je agencija SPIRIT v Šanghaju organizirala workshop za kitajske izhodne agencije, ki se ga je udeležila večina večjih lokalnih turističnih operaterjev, ki pokrivajo Evropo.

Od 9. do 11. aprila 2014 je potekala tradicionalna mednarodna turistična razstava China Outbound Travel & Tourism Market. Gre za največjo tovrstno prireditev na Kitajskem, ki se jo agencija SPIRIT udeležuje že vrsto let. Letos je nastopila skupaj s sedmimi slovenskimi turističnimi agencijami, ki so predstavile celovito ponudbo Slovenije.

SPIRIT in veleposlaništvo sta tudi letos organizirala sprejem za kitajske poslovne partnerje, ki se ga je udeležilo okoli 150 kitajskih gostov, predstavnikov turističnih agencij, medijev in državnih institucij. Na sprejemu so bile predstavljene turistična ponudba ter nabor slovenskih vin in mineralnih vod.