Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
20.05.2014  

XIV. Vseslovensko srečanje z naslovom »Mladi kot ustvarjalci skupnega slovenskega prostora?

Komisija Državnega zbora Republike Slovenije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu vabi zainteresirane posameznike na XIV. Vseslovensko srečanje z naslovom »Mladi kot ustvarjalci skupnega slovenskega prostora?«, ki bo v petek, 4. julija 2014, v veliki dvorani Državnega zbora RS, s pričetkom ob 10. uri.

O predloženi tematiki bodo razpravljali trije vabljeni govorci iz tujine in Slovenije,in sicer direktorja slovensko-irskega društva Detelca Bernard Šrajner in Tilen Kranjc, predsednica Kulturnega društva člen 7 mag. Susanne Weitlaner in znanstvena sodelavka na Inštitutu za narodnostna vprašanja doc. dr. Sara Brezigar.

Vabljeni ste, da predstavite svoja razmišljanja v obliki pisnega desetminutnega prispevka (2-3 tipkane strani). Vaš prispevek lahko pošljete tudi v obliki video prispevka, ki bo predvajan med srečanjem. Naslov prispevka ali video posnetka, ki naj ne presega 10 minut, morate do 23. junija 2014 posredovati sekretarki Komisije dr. Katji Jerman (katja.jerman(at)dz-rs.si), svojo prisotnost pa predhodno sporočite višji referentki Komisije Nevenki Pirnat (tel: +386 1 478 9922, Fax: +386 1 478 9882 ali na nevenka.pirnat(at)dz-rs.si).

XIV. Vseslovensko srečanje bo spremljal glasbeni program mezzosopranistke Tine Šilc in pianistke Anje Kunčič, predstavil pa se bo tudi Drago Bricelj.