Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
01.04.2014  

Ustanovitev Slovenskega poslovnega kluba "ADRIA" na Kitajskem

28. marca 2014 je bil v Suzhou, LR Kitajska, ustanovni sestanek Slovenskega poslovnega kluba "ADRIA", katerega glavna naloga bo promocija gospodarskega sodelovanja Slovenije in Kitajske na vseh področjih.

Ustanovitvenega sestanka se je udeležilo 8 predstavnikov 5. slovenskih podjetij in posameznikov z vseh področjih kjer se gospodarsko sodelovanje uspešno razvija. S slovenske strani je doslej članstvo potrdilo 5 podjetij, več podjetij in fizičnih oseb pa je že izrazilo interes za vstop. Za enkrat so se v klub včlanila le slovenska velika podjetja, prisotna na kitajskem trgu, klub pa je odprt tudi za člane kitajske poslovne skupnosti in drugih držav, ki bi bili zainteresirani za povezovanje in sodelovanje tudi v tej obliki partnerstva. V klub so se včlanila predvsem velika podjetja, kot so Suzhou Wanox Techonolgy Co., Ltd., Domel Electric Motors Suzhou Co., Ltd., Iskra Protection Suzhou Co., Ltd., Kolektor Automotive Nanjing Co., Ltd. in Sinoslo Technology (SIP) Co., Ltd. in drugi.

Z ustanovitvijo poslovnega kluba so končno postavljeni temelji osnovni infrastrukturi, ki je potrebna za uspešen razvoj gospodarskega sodelovanja s Kitajsko. Na ustanovnem srečanju je bil formalno ustanovljen klub, potrjen statut kluba, bilo je izvoljeno predsedstvo združenja, določen sedež kluba in članarina za leto 2014. Prav tako je bil v obravnavi predlog programa dela in finančnega načrta kluba za leto 2014, ki pa bo dopolnjen in dokončno sprejet na občni seji kluba konec aprila 2014. Dane pa so bile tudi prve pobude o delovanju kluba, promociji članstva in izdelavi spletne strani kluba.