Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
09.12.2013  

Predstavitev Slovenije na 5. mednarodnem sejmu kitajskih izhodnih investicij (COIFAIR)

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pekingu se je udeležilo 5. mednarodnega sejma kitajskih izhodnih investicij (COIFAIR), ki je potekal 3. in 4. decembra 2013 v Pekingu. Gre za največji dogodek na nacionalni ravni, posvečen izključno promociji izhodnih investicij kitajske države in podjetij, ki vsako leto poteka pod pokroviteljstvom Nacionalne komisije za razvoj in reforme, Ministrstva za trgovino LR Kitajske in Kitajskega sveta za promocijo mednarodne trgovine.

Sodelovanje na razstavi poleg predstavitve nacionalnega investicijskega potenciala omogoča tudi neposredno navezavo stikov s kitajskimi in mednarodnimi investitorji, finančnimi organizacijami ter posredniki storitev na kitajskem investicijskem trgu. Na dogodku je sodelovalo nekaj sto kitajskih in tujih razstavljavcev, med njimi kitajska podjetja, ki se pospešeno internacionalizirajo, institucionalni investitorji, predstavniki vladnih uradov in inštitucij, agencij za privabljanje tujih investitorjev, nacionalnih in mednarodnih finančnih skladov, mednarodnih organizacij in drugi.

Veleposlaništvo Republike Slovenije je pripravilo poseben razstavni prostor, na katerem je predstavljalo poslovno okolje, investicijske potenciale in turistično ponudbo Slovenije. Razstavni prostor je obiskalo več sto obiskovalcev, med njimi poslovneži, ki so se zanimali za vlaganja v transportno – logistično infrastrukturo, energetiko, turizem, nepremičnine in finančne storitve. Poseben prispevek o slovenskem nastopu je pripravila tudi radijska postaja China Radio International.