Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
06.05.2022  

27. 4. 2022 Predaja poverilnih pisem Veleposlanice Alenke Suhadolnik N.E. predsedniku Mongolije Uhna Kurelsuhu

V sredo, 27. aprila je veleposlanica Alenka Suhadolnik predala poverilna pisma N.E. predsedniku Mongolije Uhna Kurelsuhu.

Protokolarna slovesnost predaje  poverilnih pisem nerezidenčnih veleposlanikov  je potekala v državni palači.

V nadaljevanju je sledil pogovor veleposlanice Suhadolnik s predsednikom Kurelsuhom na katerem so bile obravnavane možnosti okrepljenega bilateralnega sodelovanja v luči 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med državama, ki jih bomo praznovali v naslednjem letu. 

Prvi obisk veleposlanice Suhadolnik v Mongolija je bila priložnost za srečanja na različnih vladnih institucijah, med drugim tudi z namestnikom ministra na ministrstvu za cestni in transportni razvoj g. Sangdagdorjem Batboldom na katerem je bil predstavljen pomen bilateralnega sporazuma o mednarodnem cestnem prevozu potnikov in blaga, ki je nedavno stopil v veljavo.

Prvi dan obiska je v organizaciji častne konzulke dr. Bolorme Batbayar potekal Slovenski dan. Na sprejemu, ki so se ga med drugimi udeležili predstavniki gospodarstva in turizma, zdravstvenega in farmacevtskega sektorja, je bilo gostom predstavljeno slovensko poslovno okolje in možnosti sodelovanja med dvema gospodarskima prostoroma.