Veleposlaništvo RS Peking /Konzularne informacije /Vloga za izdajo kvalificiranega digitalnega potrdila /

Vloga za izdajo kvalificiranega digitalnega potrdila

Državljani Republike Slovenije, ki prebivajo v tujini, lahko na Veleposlaništvu RS Peking podajo zahtevek za pridobitev kvalificiranega digitalnega potrdila.

Pridobitev digitalnega potrdila

Za pridobitev spletnega potrdila potrebujete osebni dokument. Zahtevek podate osebno na prijavni službi SIGEN-CA na upravni enoti ustno ali s spodnjim natisnjenim zahtevkom. Pred obiskom prijavne službe na upravni enoti preverite na kateri lokaciji upravne enote je možno oddati zahtevek za digitalno potrdila SIGEN-CA za fizične ter ali se je potrebno predhodno naročiti.

Če ste imetnik obstoječega potrdila, lahko dva meseca pred potekom oddate e-zahtevek za ponovno pridobitev potrdila.Pridobitev digitalnega potrdila.

Za fizične osebe

Kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe SIGEN-CA lahko pridobijo osebe starejše od 15 let, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO ter so opravilno sposobne. Digitalno potrdilo je veljavno pet let.

V imenu invalidne osebe lahko zahtevek odda njegov pooblaščenec z overjenim pooblastilom. Slovenci v tujini lahko oddajo zahtevek za pridobitev digitalnega potrdila za državljane Republike Slovenije v tujini na diplomatsko konzularnem predstavništvu Republike Slovenije.

Več informacij je dostopnih na povezavi SIGEN-CA

 

Konzularna taksa se plača po veljavnem ceniku in v lokalni valuti (RMB).